Cărei fetițe nu-i place să se joace cu păpușile? Cine n-are măcar o amintire dragă cu păpușa preferată din copilărie, fie ea confecționată din cârpe, modelată din lut sau din pănuși de porumb, din colecția Arădeanca sau Barbie? Multe dintre noi și-au făurit vise, le-au înconjurat cu dragoste sau și-au exersat îndemânarea de viitoare gospodină sau mamă prin intermediul păpușilor.

Cum ar fi ca în loc de una sau două păpuși să ai 1000 de astfel de prietene, care să-ți zâmbească dintre rafturi, aliniate frumos, care mai de care mai cochetă și mai plină de farmec?! Dacă nu știai, un astfel de loc de poveste există în Târgu Secuiesc, pe strada Independenței, nr.4, foarte aproape de centrul orașului.

Muzeul de păpuși reprezintă o expoziție privată a doamnei Nagy Ibolya, deschis în 2010 cu 175 de exponate, alăturându-se în fiecare an alte sute. Puteți admira păpuși de diferite dimensiuni, colecționate atât de la noi din țară, cât și din străinătate. Încă de la intrare, păpușile împreună cu alte elemente decorative sunt aranjate cu bun gust care îți bucură ochii și sufletul. Intrarea costă numai 6 lei/persoană, un preț infim pe lângă bucuria pe care ți-o aduce vizitarea acestui loc minunat.

Această prezentare necesită JavaScript.

Dacă aveți trecere prin Târgu Secuiesc nu ratați acest muzeu unic, care se adresează atât celor mici, cât și celor mari, căci, după cum spune doamna Nagy, păpușile au un caracter special care vindecă sufletul uman.

Eu am rămas fascinată, iar în cele câteva minute, cât a durat vizita mea, m-am teleportat înapoi în trecut și m-am revăzut jucându-mă cu păpușa cea cu ochi albaștri și păr auriu, înaltă cam de 1 metru, pe care mama o ținea la loc de cinste în sufragerie.

Vă mulțumesc pentru pasiunea dumneavoastră care a făcut posibilă crearea acestui colț de poveste, scumpă doamnă, și mulțumesc și pentru suvenirul dăruit la plecare!

Cu mult drag,

Simona din Bacău