Se pare că anul acesta horoscopul îmi surâde la capitolul călătorii (nu că m-aș plânge), jumătate din luna iulie petrecând-o prin diverse colțuri ale țării. Unde am fost și ce obiective turistice am bifat, veți afla în cele ce urmează.

Îmi doream de mult timp să vizitez Clujul, știam că este un oraș ofertant, îmi făcusem temele citind și luând notițe despre ce aș putea vedea, așa că prima destinație a noastră a fost CLUJ. Ne-am cazat la pensiunea Pedro pentru 4 nopți și tot acolo am luat și micul dejun. Prima zi am petrecut-o pe drum, distanța fiind destul de mare și solicitantă, dar tot am reușit să facem o ieșire în centrul orașului, să admirăm arhitectura clădirilor care e la superlativ și să mâncăm copios la Vărzărie.

A doua zi am vizitat Parcul Etnografic Romulus Vuia, un muzeu în aer liber ce cuprinde gospodării, instalații tehnice țărănești, case atelier, biserici de lemn. Nu vă pot descrie cât de mult mi-a plăcut, probabil și vremea frumoasă, însorită a contribuit, dar atâta calm și pace mi-a oferit vederea acelor case țărănești înconjurate de câmpuri înverzite cu flori multicolore. Poate doar fotografiile vor demonstra mai bine, vă las în compania lor.

Această prezentare necesită JavaScript.

După-amiaza, că tot se anunțau ceva ploi, am hotărât să ne îndreptăm spre Salina Turda,  un loc  inedit atât pentru noi, adulții, cât și pentru băiețelul nostru. Ne-am dat în roata panoramică, am urcat scările celor 13 etaje (febra musculară care am avut-o după, nu se pune) :), am coborât cu liftul, am cumpărat suvenire și ne-am bucurat de aerul sărat atât de benefic pentru organism.

Această prezentare necesită JavaScript.

Următoarea zi am fost la Grădina Botanică, un loc ce adăpostește multe atracții: vestigii romane, statui, o grădină japoneză, sere sau turnul cu apă transformat în loc de belvedere asupra grădinii. Mi-a plăcut mai mult aici față de cea de la Iași.

Această prezentare necesită JavaScript.

Că tot vorbeam de locuri de belvedere, următoarea oprire a fost la Cetățuie care oferă o priveliște tare faină asupra Clujului.

20180719_131406

Următorul obiectiv bifat a fost Parcul Central, cu oprire la Carrousel – o locație superbă pe malul lacului Chios unde poți servi masa sau să te răcorești, așa cum am făcut noi. Ne-am bucurat apoi de o plimbare într-o barcă-flamingo pe același lac Chios, de rațele și lebedele ce înotau și de o plimbare luuuungă pe străduțele Clujului.

Ultima zi în Cluj am petrecut-o la Bastionul Croitorilor, am vizitat Cluj Arena, am prins și un fel de street food festival chiar lângă stadion de unde puteai să-ți iei tot felul de chestii de mâncare, se asculta muzică. Ce m-a frapat pe mine și pe soțul meu a fost faptul că absolut toată lumea care dorea să-și ia ceva de mâncare stătea frumos la rând, fără să se împingă, fără să se isterizeze de timpul petrecut la cozi, n-am văzut mizerie pe jos sau peturi aruncate! Jos pălăria, dragilor, așa da!

Călătoria noastră nu s-a oprit aici, au urmat alte locuri frumoase de văzut și de explorat, însă despre acestea veți citi în partea a II-a. Ca o concluzie, mi-a plăcut tare mult Clujul cu clădirile sale vechi și impunătoare, cu monumentele și statuile  din Piața Avram Iancu sau Piața Unirii, cu biserica gotică Sf. Mihail sau casa Matei Corvin.

Până data viitoare, vă salut cu drag!

Simona