O reporteriță din secolul XXI investighează cea mai personală poveste cu putință – aflarea adevărului despre femeia cu care tatăl ei a avut o relație interzisă cu mai bine de 50 de ani în urmă. Naoko, originară din Japonia, este femeia de care tatăl ei se îndrăgostește în tinerețe. În ciuda opoziției familiei, care dorea s-o mărite cu un afacerist de-al lor, cei doi își pecetluiesc iubirea printr-o ceremonie de nuntă neconvențională. După noaptea nunții, Naoko îi mărturisește soțului ei că este însărcinată.

106589838_744283499715803_8439348451986559977_n

Povestea merge pe două planuri temporale – Japonia, 1957 și America zilelor noastre, unde o însoțim pe tânăra jurnalistă mergând pe urmele unei scrisori primite de la tatăl ei înainte de decesul acestuia.

Timpul nu iartă pe nimeni, nu-i pasă dacă suntem fericiți ori triști, nu încetinește, nici nu se grăbește. E o creatură liniară, care călătorește într-o singură direcție, constant chiar și atunci când trece prin durere.

O poveste cu iz asiatic, cu tradiții, prejudecăți, care te farmecă, dar te și întristează. De ce n-au reușit să rămână împreună cei doi îndrăgostiți, prin ce încercări a fost nevoită tânăra Naoko să treacă de una singură și, mai ales, unde e copilul lor, vă las pe voi să descoperiți. Cartea o găsiți la Editura Litera și face parte din colecția Blue Moon.

Cu drag,

Simona