Cu toții ne dorim o lume curată, să trăim într-un mediu sănătos, să respirăm un aer pur! Din păcate, omenirea e într-o continuă digitalizare, consumăm resursele planetei într-un ritm din ce în ce mai alert și nu ne dăm seama că, într-un viitor apropiat, riscăm să rămânem fără ele.

Trăim în secolul vitezei, în era informaticii, avem atâtea gadget-uri care ne ușurează stilul de viață, suntem mai open-mind față de bunicii noștri, dar poate ar trebui să învățăm de la ei cum să prețuim și să trăim în armonie cu natura.

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă omenirea în prezent. Nu este o problemă pe care să o putem amâna până când vom avea mai mult timp sau mai mulți bani. Suntem datori cu toții să acționăm, așa că haideți să dăm mână cu mână pentru o planetă verde!

Împreună nu avem limite!

Pentru că împreună putem construi lucruri magice, tot împreună, cu fiecare gest pe care îl facem, putem crea un loc mai curat, mai frumos și mai sustenabil pentru noi și pentru generațiile viitoare. Asta crede și E.ON România, care prin campania ‚,WE has no limits’’, ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să conștientizăm puterea comunității și a acțiunilor noastre de zi cu zi asupra planetei.

Sub sloganul Împreună nu avem limite!, E.ON ne propune mai multe soluții de a contribui la crearea unui viitor nelimitat de verde. De asemenea, găsim pe site o campanie Școala verde: un viitor sustenabil ce se poate implementa în școlile gimnaziale cu proiecte creative despre protejarea mediului și reciclare.

Învățătoare fiind, încerc să le insuflu elevilor mei dragostea pentru mediul înconjurător prin activități extrașcolare, proiecte educative etc. Astfel, trag un semnal de alarmă asupra acțiunilor dăunătoare pe care oamenii le exercită asupra naturii și încerc să implementez deprinderi de conduită pozitivă care să contribuie la menținerea unei planete sănătoase.

Ce fac EU pentru o planetă verde?

  • SORTEZ GUNOIUL! Obiectele din plastic le strângem separat, la fel cartoanele și hârtia.
  • STRÂNG DEȘEURILE când merg la picnic!
  • ARUNC BATERIILE, BECURILE, OBIECTELE ELECTRO-CASNICE uzate în locurile special amenajate!
  • RECICLEZ diferite obiecte! De exemplu, borcanele le spăl și le refolosesc atunci când fac zacuscă, murături etc. Maculatura veche o duc părinților, la țară, pentru a face focul. Din diferite cutii realizez împreună cu băiatul meu diverse proiecte la AVAP.
  • ADUN medicamentele expirate, seringile folosite și le predau în farmacii!
  • ADUN uleiul de floarea-soarelui uzat!
  • CUMPĂR haine second-hand!

Fiecare dintre noi poate contribui la menținerea unei planete verzi! Puțin cu puțin se face MULT! Fiecare gest al nostru contează! TU prin ce acțiuni protejezi viitorul copiilor tăi?