Cu toții ne dorim o lume curată, să trăim într-un mediu sănătos, să respirăm un aer pur! Din păcate, omenirea e într-o continuă digitalizare, consumăm resursele planetei într-un ritm din ce în ce mai alert și nu ne dăm seama că, într-un viitor apropiat, riscăm să rămânem fără ele.
Trăim în secolul vitezei, în era informaticii, avem atâtea gadget-uri care ne ușurează stilul de viață, suntem mai open-mind față de bunicii noștri, dar poate ar trebui să învățăm de la ei cum să prețuim și să trăim în armonie cu natura.
Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă omenirea în prezent. Nu este o problemă pe care să o putem amâna până când vom avea mai mult timp sau mai mulți bani. Suntem datori cu toții să acționăm, așa că haideți să dăm mână cu mână pentru o planetă verde!
Împreună nu avem limite!
Pentru că împreună putem construi lucruri magice, tot împreună, cu fiecare gest pe care îl facem, putem crea un loc mai curat, mai frumos și mai sustenabil pentru noi și pentru generațiile viitoare. Asta crede și E.ON România, care prin campania ‚,WE has no limits’’, ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să conștientizăm puterea comunității și a acțiunilor noastre de zi cu zi asupra planetei.

Sub sloganul Împreună nu avem limite!, E.ON ne propune mai multe soluții de a contribui la crearea unui viitor nelimitat de verde. De asemenea, găsim pe site o campanie Școala verde: un viitor sustenabil ce se poate implementa în școlile gimnaziale cu proiecte creative despre protejarea mediului și reciclare.
Învățătoare fiind, încerc să le insuflu elevilor mei dragostea pentru mediul înconjurător prin activități extrașcolare, proiecte educative etc. Astfel, trag un semnal de alarmă asupra acțiunilor dăunătoare pe care oamenii le exercită asupra naturii și încerc să implementez deprinderi de conduită pozitivă care să contribuie la menținerea unei planete sănătoase.

Ce fac EU pentru o planetă verde?
- SORTEZ GUNOIUL! Obiectele din plastic le strângem separat, la fel cartoanele și hârtia.
- STRÂNG DEȘEURILE când merg la picnic!
- ARUNC BATERIILE, BECURILE, OBIECTELE ELECTRO-CASNICE uzate în locurile special amenajate!
- RECICLEZ diferite obiecte! De exemplu, borcanele le spăl și le refolosesc atunci când fac zacuscă, murături etc. Maculatura veche o duc părinților, la țară, pentru a face focul. Din diferite cutii realizez împreună cu băiatul meu diverse proiecte la AVAP.
- ADUN medicamentele expirate, seringile folosite și le predau în farmacii!
- ADUN uleiul de floarea-soarelui uzat!
- CUMPĂR haine second-hand!

Fiecare dintre noi poate contribui la menținerea unei planete verzi! Puțin cu puțin se face MULT! Fiecare gest al nostru contează! TU prin ce acțiuni protejezi viitorul copiilor tăi?
Noi sortam gunoiul pe cat se poate sortam si plasticul și îl strângem separat 🙂 Putin cu puțin se poate schimba si aceasta lume. Cu ajutorul nostru!😍
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Putin cu putin se face mult. Important este sa facem fiecare cate ceva, pentru ca in felul acesta se aduna.
Noua ni s-a intamplat sa ne rugam de oameni sa putem arunca sacii de gunoi in containerele special amejate. Veneam de la camping si pur si simplu refuzau pentru ca le umpleam lor pubele.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Reciclam tot ce se poate, luam la cumparaturi sacose de material, ducem aparatele vechi la reciclat, donam hainele si reciclam la H&M ce nu se poate dona, uleiul il strangem si il dam la tara.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Și noi facem tot ce se poate pentru salva planeta, două dintre aceste lucruri fiind » sortarea gunoiului și achiziționarea hainelor second-hand.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Asa este putin cu putin vom ajunge sa facem mult daca punem toti mana !
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Incerc sa colectez selectiv gunoiul si sa poluez cat mai putin, am participat la multe actiuni de ecologizare in studentie.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Implicarea şi responsabilitatea sunt două lucruru pe care oamenii le pot face ca planeta pe care trăiesc să poate exista şi pentru generaţiile viitoare.
Şi noi sortăm gunoiul, dar de o vreme nu mai vin cei care ridicau plasticele.
Economisim şi cultivăm în cei câţiva m.p. legume pentru familia noastră. Dar, suntem puţini pentru un rău atât de mare care din păcate se întâmplă!
Să sperăm că nu este prea târziu!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Si noi incercam sa facem tot ce putem pentru a proteja mediul, incepand de la reciclare selectiva, becuri economice, limitarea folosirii plasticului.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
La mine în oraș sunt de mulți ani puse pubele pentru sortarea deșeurilor. Strâng mai multe și duc mereu la reciclat. Planeta are nevoie de multă grijă din partea noastră, specia noastră deja a distrus mult din ea, mai ales cu plasticul.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Si eu incerc sa sortez, in principal plasticul si hartia. Avem containere speciale pentru ele.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Noi plantăm copaci pe bucățica noastră de pământ în fiecare an, cumpăr din second-hand de câte ori am ocazia și bineînțeles aruncăm gunoaiele la gunoi.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Din pacate am impresia ca nu particip foarte mult la protejarea naturii si cred ca este nevoie de schimbarea mentalitatii multora
ApreciazăApreciat de 1 persoană