Vremea rece de afară ne-a cam restricționat ieșirile în aer liber în ultima perioadă, prilej bun de a sorta jucăriile lui Alex din cele două cutii din balcon. La un moment dat, cum scotoceam noi prin jucării, Alex descoperă vechiul său binoclu copii. Era crăpat, confecționat dintr-un plastic ieftin, însă, la vremea lui, pentru Alex a fost o încântare.

-Mami, tare mi-aș dori un binoclu adevărat! Am putea merge în drumeții să observ animalele despre care am învățat la Științe! Ba chiar l-aș lua cu mine în călătoriile noastre viitoare! Aș fi un super explorator!

Că bine zice! Pandemia, dar și vremea asta capricioasă ne-au ținut închiși în case, fără prea multe activități recreative la dispoziție. De multe ori, atât noi, adulții, cât și copiii, petrecem mult prea mult timp pe diferite device-uri în detrimentul activităților în aer liber care aduc o mulțime de beneficii sănătății fizice și psihice a copilului.

Un binoclu de-aș avea, drumeția mi-ar plăcea!

Drumețiile, plimbările sau jocurile în aer liber sunt printre activitățile preferate ale copilului meu, iar pentru a fi cât mai interesante și atractive, aleg diferite unelte care să-i capteze atenția. Binoclul este un instrument optic, folosit pentru observarea obiectelor aflate la mare depărtare, cu ajutorul unor mici lunete terestre. 

Dorința lui arzătoare de a avea un binoclu mi-a dat idei să caut pe internet, astfel am găsit site-ul https://www.binoclu-copii.ro/ specializat în jucării exterior copii.

De ce să alegi un binoclu de pe https://www.binoclu-copii.ro/magazin/?

 • Binoclul este mic, ușor, confecționat din materiale PREMIUM de înaltă calitate.
 • Ocularul este acoperit cu cauciuc moale prevenind rănirea accidentală a ochilor.
 • Rezistă la uzură, la activități în aer liber, ieșiri în natură, vânătoare, meciuri de fotbal, etc
 • Designul Grind ajută copilul să poată prinde binoclul mai constant.
 • Se oferă garanție pe viață și rambursarea banilor timp de 30 de zile.
 • Cel mai bun ZOOM la cea mai înaltă calitate vizuală pentru un binoclu copii.
 • Cureaua pentru gât poate preveni căderea accidentală a binoclului în timpul utilizării.

Ce primești în pachet?

 • Binoclu
 • Material pentru curățare lentile
 • Husă portabilă
 • Șnur pentru agățat binoclul la gât sau la mână
 • Instrucțiuni

Binoclurile fac parte din categoria de jucării copii 3 ani+ și se găsesc în multiple culori, culoarea preferată a lui Alex fiind verde.

Modalități de folosire a binoclului de către copii

Ca oricărui copil, îi place să se cațere în copaci, astfel, când am merge la țară, la bunici și s-ar sui în căsuțele lui, ar putea să se joace de-a spionul urmărind oameni și animale. Chiar dacă nu aveți bunici la țară, astfel de jocuri în aer liber de-a detectivii sau spionii se pot juca și în jurul blocului.

Pentru că iubim natura, în numeroasele drumeții am putea observa mult mai bine și mai ușor animalele sălbatice, păsările, formele de relief. Tot în natură și cu ajutorul lui tati, i-am putea arăta lui Alex o tehnică de supraviețuire, și anume cum poți face focul cu ajutorul lentilelor de la binoclu atunci când nu ai alte mijloace.

Dacă tot a învățat la Științe despre Sistemul Solar, noaptea ar fi un bun prilej de a-și aprofunda cunoștințele în astronomie, fiind un explorator al stelelor, Lunii și cometelor.

Și pentru că în luna mai ne-am propus să mergem într-o călătorie, binoclul ne-ar fi de mare ajutor în a observa mai bine obiectivele turistice.

Nu în ultimul rând, binoclurile pot fi minunate cadouri pentru copii, așa că dacă se apropie aniversarea unui copil și nu știi ce cadou să-i iei, un binoclu ar fi alegerea perfectă, îi poți trezi interesul de a petrece cât mai mult timp în aer liber dezvoltându-i în același timp spiritul de observație.

Un binoclu de-aș avea
Drumeția mi-ar plăcea!
Bun explorator aș fi
Și natura aș iubi!

Care sunt activitățile preferate ale copilului tău? Crezi că ar fi entuziasmat să dețină un binoclu?