Nu știu de voi, dar eu nu-mi imaginez lumea de azi fără internet! Da, m-a prins virusul ăsta (care e mai drăguț decât contemporanul Coviduț :)), mai un share, mai un scroll, mai un like, lumea virtuală mă fascinează. Regretul cel mai mare e că nu existau încă telefoanele inteligente pe vremea adolescenței mele, habar n-aveam de Facebook, Instagram, Tik-Tok. Ar fi fost interesant să-mi citesc amintirile din paleolitic așternute în jurnalul meu virtual, aka blog. Apropo de blog, subsemnata a descoperit relativ târziu termenul și ce reprezintă acesta. Cred că eram prin 2013 când am dat din întâmplare peste un blog de fashion. Maaama mia, avea tipa aia sute de poze în fel de fel de ținute, iar eu nu mă mai săturam citind descrierile, holbându-mă la poze și scrolând prin arhivă. Descopeream zilnic bloguri noi care-mi captau atenția, și într-o zi mi-a cășunat că musai tre’ să am și eu. După multă documentare, proiectul meu a reușit să prindă viață, ba chiar să se bucure de domeniul său personal.

De ce avem nevoie de nume de domenii?

Pentru ca un site web să poată fi accesat public ai nevoie de un nume de domeniu. Numele de domeniu este esențial pentru a avea o prezență online.

Cum aleg un nume de domeniu?

Numele ar trebui să fie scurt, ușor de reținut și relevant pentru ceea ce vrei să faci. Următorul pas este să înregistrezi numele tău de domeniu cât mai repede posibil deoarece nu pot exista două site-uri cu același nume de domeniu, so primul venit, primul servit.

Care sunt cele mai populare extensii de domeniu?

Dintre extensiile cele mai populare amintesc .ro, .com, .net, .org, .edu, .gov.

Extensii noi de la HOSTERION

Hosterion oferă peste 700 de extensii de domenii, dar și servicii de găzduire web, servere dedicate, soluții de email și colaborare sau servicii de cloud hosting.

Unele dintre modalitățile creative de a folosi noile extensii sunt incorporarea extensiei în numele site-ului sau al brandului, folosirea domeniului ca scurtătură pentru o secțiune a site-ului sau combinarea numelui din domeniu cu extensia pentru a obține numele final.

Dacă m-aș afla în situația de a începe un nou blog, cu siguranță aș alege una din cele 700 de extensii de la Hosterion pentru a avea un nume de domeniu cât mai original și a fi ușor identificat. Pentru că îmi plac mult călătoriile, mi-ar plăcea să îmi aștern aventurile călătoricești într-un blog pe care l-aș numi Simonaisin.vacations De asemenea, ar fi potrivită și extensia .travel https://hosterion.ro/domenii/travel

Alege să fii unic! Alege Hosterion!

Cei de la Hosterion îți oferă o gamă largă de extensii de domenii cu care-ți poți personaliza site-ul/blogul în funcție de hobby-urile tale, domeniul în care profesezi sau aria de interes.

Să zicem că te pricepi foarte bine la desen, ai o grămadă de schițe pe care vrei să le faci publice, în acest caz extensia cea mai potrivită este .graphics https://hosterion.ro/domenii/graphics

Sau deții un salon dedicat îngrijirii părului. Ți-ar fi de mare ajutor să-ți promovezi afacerea în mediul online, așa că un site care să prezinte serviciile oferite ți-ar aduce multiple beneficii. Pentru această activitate extensiile potrivite ar fi .hair sau .salon https://hosterion.ro/domenii/salon

Pentru pasionatele de machiaj, modă care vor să-și deschidă un blog, extensiile .makeup sau .fashion mi se par cele mai plauzibile. Și exemplele pot continua.

În afara sutelor de extensii de domeniu, cei de la Hosterion îți oferă și găzduire web + consultanța de care ai nevoie pentru a da startul site-ului/blogului la care visezi. Ce mai aștepți? Aruncă un ochi pe site și vezi ce pachet ți s-ar potrivi nevoilor tale: Basic, Standard, Plus, Advanced sau Ultra?

De vrei să fii în online
Tre' să ai domeniu fain!
La HOSTERION găsești
Extensii de le iubești!