Matematica ne ajută să gândim mai logic, mai structurat, de aceea îmi încurajez și stimulez elevii să participe la diferite concursuri. Anul acesta, Brio lansează o provocare către elevii pasionați de matematică. Brio Challenge, sau Olimpiada Digitală de MATE, este un concurs deschis tuturor copiilor pasionați și buni la matematică, de la clasa I până la clasa a XII-a. Ajunsă la ediția a 2-a, competiția oferă tuturor copiilor șansa de a deveni olimpici digitali la matematică și de a câștiga premii atractive: laptopuri sau console de jocuri.

De multe ori mi se întâmplă să mă gândesc la anii de școală. În special la perioada gimnaziului. Rememorez figurile colegilor de clasă, ale profesorilor, dar, mai ales, momentele care m-au marcat și dezvoltat ca om mulți ani mai târziu.

Eram spre finele trimestrului I al clasei a V-a. Urma să dăm prima teză la matematică. Ușor timorați, încercam să ne gestionăm emoțiile. Peste câteva zile, domnul profesor ne-a anunțat rezultatele obținute. Nu eram vreun geniu al matematicii, în școala primară mă situam undeva la mijloc. Așa că mare mi-a fost uimirea când profu’ a zis Zece! după ce mi-a strigat numele. Nu mai spun ce rumoare a stârnit nota mea în rândul colegilor, mai ales că era singurul zece obținut.

Astfel, în trimestrul al II-lea, profu’ m-a înscris la un concurs local de matematică care s-a ținut în școala noastră. Am făcut și aici o figură frumoasă obținând locul 3. Rezultatele acestea mi-au dat imboldul de a studia matematica cu mai multă seriozitate. În prezent, mă lovesc de această materie aproape zilnic, cariera pe care am îmbrățișat-o fiind aceea de învățătoare.

Cum se desfășoară Brio Challenge?

După ce te-ai înscris în Brio Challenge, în toate etapele vei susține probele din fața calculatorului și vei primi 2 credite gratuite (unde 1 credit = 1 test) la înscriere. În plus, după ce ți-ai făcut cont pe Brio, îți poți alege suplimentar și un pachet de credite, pentru a realiza mai multe teste de matematică (poți da oricâte teste vrei în etapele indicate), astfel încât să obții cel mai bun punctaj și să-l înscrii în competiția națională.

Ce premii pot câștiga la Brio Challenge?

12 × Premii Campioni

Laptop-uri Huawei MateBook
+ abonament 1 an Brio Unlimited
+ tichete cumpărături (900 RON)

24 × Premii Vicecampioni

Console Xbox
+ abonament 1 an Brio Plus
+ tichete cumpărături (500 RON)

84 X Premii finaliști

Tichete cumpărături (300 RON)
+ abonament 6 luni Brio Start

Toate tichetele de cumpărături sunt oferite de Kaufland România.

În plus, toți profesorii ai căror elevi se califică în finală primesc pachete de credite pentru clasă.

Cum funcționează Brio Challenge?

În primele etape (1 și 2) vei da testele existente în platformă, care acoperă toată materia școlară și toate gradele de dificultate. Vei înscrie, apoi, în Brio Challenge, direct din contul tău, cel mai bun punctaj.

La finalul primei etape, elevii vor fi departajați în funcție de punctajul obținut, care trebuie să fie peste 80. Nu te descuraja dacă în cadrul primelor tale teste punctajul este mai mic de 80, căci vei avea la dispoziție mai mult timp pentru a te pregăti să treci în etapa următoare. Începând cu cea de-a doua etapă, dificultatea testelor va fi crescută, iar în etapa finală vei da un singur test și vei fi supravegheat video, pentru a ne asigura că nu vor exista tentative de fraudă. E important să știi că testele pe care le vei da, disponibile deja în platformă, vor fi din anul școlar curent.

Care sunt etapele concursului?

Etapa 1 (15 aprilie – 16 mai) – În această perioadă te vei înscrie în competiție și vei fi doar tu și testul BRIO. Poți să dai testul ori de câte ori vei dori și vei putea să înscrii în competiție scorul pe care îl consideri cel mai bun. Vor intra în etapa următoare toți participanții cu scor mai mare de 80.

Etapa 2 (17 mai – 24 mai) – În această etapă vor fi cei mai buni. Vei da din nou oricâte teste vei dori și vei înscrie în concurs cel mai bun rezultat.

Etapa finală (29 mai) – Această etapă va reuni cele mai bune scoruri. La finalul etapei 2, vom avea un top 10 al fiecărei clase. Cei 10 copii din fiecare clasă vor participa la etapa finală, de asemenea online, însă supravegheată video. Fiecare clasă va avea un campion absolut și doi vicecampioni.

De ești bun la mate
Îți spun un secret:
Hai la Brio Challenge
Să te-nscrii de drept!

Ești a-ntâia sau a doișpea?
Copil mic, puțin mai mare?
Haide iute de te-nscrie
La această provocare!

În final am o-ntrebare
Și te rog să îmi răspunzi:
De-ai putea să te înscrii
În ce clasă-ai vrea să fii?

Chiar mi-aș dori să-mi răspundeți la această întrebare: în ce clasă ai vrea să fii dacă ai putea participa la Brio Challenge?