Mariana Andros este o psihoterapeută aflată la limita echilibrului interior care devine obsedată de grupul Fecioarelor atunci când o membră a acestuia, prietenă de-a lui Zoe, nepoata ei, este găsită moartă la Cambridge. Toate bănuielile ei conduc către Edward Fosca, profesor de tragedie greacă la Cambridge, un bărbat chipeș și charismatic, adorat de colaboratori și studenți.

Când e găsit un alt cadavru, obsesia psihoterapeutei de a dovedi vinovăția lui Fosca scapă de sub control, amenințând să-i distrugă credibilitatea și cele mai apropiate relații. Însă Mariana este hotărâtă să-l oprească pe ucigaș cu orice preț, chiar și acela al vieții sale.

Ca și primul său roman de debut, Pacienta tăcută, și acesta este un thriller psihologic uluitor. Oricât speculam în sinea mea, nu am reușit să-mi dau seama cine e ucigașul celor două studente, iar când am aflat, impactul a fost Wow!, nu m-aș fi gândit la un asemenea final. Recomand cartea mai ales celor iubitori de adrenalină și mister, pe mine nu m-a dezamăgit și abia aștept să văd cu ce ne va mai surprinde Alex Michaelides.