De-a lungul timpului, accesoriile feminine au întregit imaginea de ansamblu a femeii, i-au oferit un anumit farmec, putere sau au constituit un mijloc de atracție pentru sexul opus.

Geanta reprezintă un accesoriu foarte iubit și popular în rândul femeilor, fie că mergi la cumpărături, la o întâlnire cu iubitul, la cinema, să-ți iei copilul de la grădiniță/școală, la serviciu etc, geanta este omniprezentă.

Manier.ro – produse din piele naturală

Și pentru că mereu ne dorim câte o geantă nouă, inventăm tot felul de motive pentru achiziționarea uneia. De data aceasta, însă, nu e nevoie să inventăm, motivul îl avem la câteva zile distanță. Cum? Nu v-ați prins? Nu mai e mult până când magia Crăciunului se va răspândi în jurul nostru și ce motiv mai bun de a-i cere lui Moș Crăciun o geantă nouă mai aveți nevoie?! Pe site-ul celor de la manier.ro găsiți o multitudine de modele de genți din piele, în diferite palete cromatice.

Eu, una, am profitat și mi-am făcut singurică un cadou în avans de Crăciun: o geantă roșie din piele naturală 100%, ce-mi va completa minunat ținutele de sărbători și nu numai. Geanta poate fi purtată atât pe umăr cu ajutorul curelelor reglabile, dar poate fi transformată și în ghiozdan, în funcție de preferințe. Dispune de două compartimente principale, despărțite printr-un buzunar ce se închide cu fermoar, de asemenea, mai are un buzunar pe peretele interior cu fermoar și unul pentru telefon. Are câte un buzunar cu închidere cu fermoar și în exterior, pe fiecare parte.

Detaliile metalice argintii o fac deosebită și completează de minune o ținută casual, smart casual sau sport. Ca și dimensiuni, are lungimea de 27 cm, lățimea de 7 cm și înălțimea de 26 cm, fiind o geantă de mărime medie. Este un produs fabricat în Italia. Mai multe modele de genti piele rosii găsiți pe site.

Livrarea este super rapidă, eu am primit produsul a doua zi de la plasarea comenzii, iar pentru comenzi mai mari de 200 lei aveți transportul gratuit. Dacă te răzgândești, ai la dispoziție 14 zile pentru a face retur. Produsul a venit frumos ambalat într-un săculeț de pânză, însoțit de un certificat de garanție.

Scurtă istorie a genților

Atunci când ne gândim la genți, gândul ne zboară mai mult la un accesoriu feminin, dar de-a lungul istoriei ele au fost adoptate de ambele sexe din nevoia de mobilitate și nu numai. În perioada medievală, gențile erau mici saci de pânză care se prindeau de curea. Buzunarele încă nu se inventaseră, astfel că pentru depozitarea micilor mărunțișuri se foloseau acești săculeți.

Între secolele XVI-XVII, fustele au crescut brusc în proporții, iar ca urmare geanta aceea de dimensiuni reduse era purtată de către femei pe interiorul fustei.  Călătorii purtau uneori pe diagonală genti piele naturala, asemănătoare genților tip poștaș.

În secolul XIX, femeile încep să acorde din ce în ce mai multă atenție genții. Deoarece aceasta era considerată un accesoriu care atrăgea sexul opus, femeile petreceau foarte mult timp pentru a le broda și decora. Odată cu răspândirea căilor ferate, are loc o adevărată revoluție a genților. Oamenii au început să călătorească și aveau nevoie de un obiect în care să-și care lucrurile mărunte, astfel a apărut geanta de mână adresată în mod special bărbaților.

După începutul secolului XX, gențile au început să fie folosite tot mai mult pentru latura lor practică. Femeile care munceau aveau genti piele naturala sau serviete foarte încăpătoare. După primul război mondial apare o formă de poșetă asemănătoare plicului, mult mai încăpătoare, ce era purtată în mână. Tot acum, asortarea culorii ținutei cu cea a genții reprezenta un element esențial al modei vremii. Astfel, gama de culori și materialele folosite pentru realizarea genților a crescut vertiginos.

Super reduceri la genți pe Manier.ro

Pe site-ul celor de la Manier.ro găsiți astfel de poșete-plic, dar și multe altele de inspirație vintage. Recunosc că mie mi-a fost extrem de greu să mă opresc la o singură geantă, cu siguranță voi reveni curând pentru că am văzut că au o categorie numită SALE unde au super reduceri la o mulțime de genți pentru toate gusturile și toate buzunarele.

Pe lângă genți și rucsacuri din piele, cei de la Manier.ro pun la dispoziție o gamă diversificată de curele și portofele, toate realizate din piele naturală și cu atenție la detalii. Bărbații nu sunt nici ei neglijați, găsim și pentru ei genți, rucsacuri, curele și portofele și chiar consider că unul din aceste articole ar reprezenta un cadou deosebit pentru cei dragi.

Secolul în care trăim este caracterizat de mobilitate și viteză. Cu toții suntem mereu în mișcare ceea ce înseamnă că gențile sunt purtate atât de femei, cât și de bărbați. Dar pe lângă funcționalitate, gențile din zilele noastre au mai mult ca niciodată un cuvânt important de spus în ceea ce privește stilul și exprimarea propriei personalități.

Gențile ca accesoriu evoluează în același ritm cu marile case de design, cu arta și totodată cu tehnologia. Trăim în secolul femeii moderne, care iese din tipar și nu se limitează la a fi doar casnică sau femeie de carieră, ci face orice îi place și orice o face să se simtă bine.

Aspectul genții se modifică alături de rolurile pe care femeile și bărbații și le asumă în societate și în funcție de estetica vremii, dictată de artiștii contemporani și mai ales de noile curente din modă. Manier.ro respectă aceste tendințe și aduce mereu în atenție modele noi, lucrate cu migală, care să satisfacă personalitatea fiecăruia dintre noi.